Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2019 09:55 - За християнството ?
Автор: tres1 Категория: История   
Прочетен: 2404 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Според оловна книга на 2000 години Христос е почитал двуполов Бог image

Древен комплект от оловни таблички, съдържащи включително първото известно изображение на Исус Христос, дълго време е бил смятан за фалшификат, но сега експертите са изяснили, че артефактът действително е на около 2000 години.

Оловните кодекси на Йордания са комплект от оловни таблички, някои от които с размери на кредитна карта, а други – на паспорт. Те са съединени с оловни пръстени.

Според някои данни табличките са открити от йордански бедуини в местна пещера, според други – „книгата“ е била семейна реликва на един от бедуините. Артефактът е станал известен на света през 2011 година.

Първоначалният анализ е установил, че кодексите се отнасят към I в. от н.е., което ги прави най-древната християнска реликва. На оловните страници има надписи на арамейски, дреноеврейски и древногръцки език, които разказват за живота на Исус Христос. Има изображение и на самия Спасител.

imageСъдържанието на надписите обаче има много малко общо със съвременното християнско учение. В тях например се казва, че Богът, на който се е прекланял Христос, е бил едновременно от мъжки и от женски пол, пише Daily Mail.

Поради тази причина традиционните религии и редица учени се отнесли скептично към находката, смятайки я за фалшификация.

Професорите Роджър Уеб и Крис Джейнъс от университета на Съри са провели химичен анализ на антиката. По-конкретно кодексите били съпоставени с образец от древноримско олово, открито в британското графство Дорсет – двата артефакта се оказали съвместими.

Освен това било изяснено, че йорданското олово не проявява радиоактивност, възникваща поради полония, който се съдържа в съвременните образци от този метал.

imageВътрешната корозия на пластините позволява да се предположи, че кодексите са поне на 1800–2000 години. Разбира се, отбелязват изследователите, разпадът на структурите в голяма степен се дължи на условията на околната среда, в които е било съхранявано оловото. Но учените са открили окисление и разрушение на атомно ниво, които не са наблюдавани при оловни обекти на възраст няколкостотин години.

Такъв ефект не може да се постигне по изкуствен начин (например чрез нагряване) и това заедно с текстологичните данни, както отбелязват изследователите, дава „убедителни доказателства“, че йорданските кодекси се отнасят към началото на новата ера.




Гласувай:
6



1. tres1 - По-вероятно е да е касае за двуполюсен
15.01.2019 10:45
Цялата вселена е устроена така - светлина/мрак, положително/отрицателно и т.н. Дали това което поддържа баланса в цялата система е една или множество сили, меко казано е некоректно да се твърди. Все едно да се твърди, че акумулатора е двуполов и това, което поддържа неговия статус е разстоянието м/у полюсите. Тогава пък ще излезне, че разстоянието е двуполово.
цитирай
2. bven - Аз също смятам, че Създателят на Всичко, което Е, няма определен пол.
19.01.2019 08:59
Пък и всичко, съществуващо във Вселената, не трябва да прилича на нас, да се облича като нас и да се държи като нас! Дори се смята, че молитвата към Бог/Господ, вече трябва да се произнася като"Баща-Майка създатели". Земята е изградена на двуполюсен модел и е специална с това. В необятния Космос действат и други закони.
Поздрави!
цитирай
3. barin - Здравей, tres1. Никъде не съм ср...
20.01.2019 07:19
Здравей, tres1. Никъде не съм срещал Бог, създателя на Вселената и живота да има пол. Понеже думата в българския език е в мъжки род се заблуждаваме, че е мъж.
Поздрави!
цитирай
4. tres1 - barin - как така ?
20.01.2019 11:18
...Никъде не съм срещал Бог, създателя на Вселената и живота да има пол. Ами на всички икони се рисува мъж, а не жена и никъде в религията не се отваря приказка да оспорва мъжкият му пол /значи не е хермафродит/ Даже бегло се прокрадват информации, че е имал жена и деца. Освен това онези изопачители на християнството, което днес познаваме 300 години са водили спорове дали жената има душа /що ли ?/ Това не ти ли напомня нещо ?? - както при нас днес "нашата" криво разбрана демокрация примерно.
цитирай
5. radostinalassa - На шестия ден Бог е сътворил мъжът и жената по...
21.01.2019 20:51
свой образ и подобие, мъж и жена сътворил. Много ясно се казва, че е сътворил двамата като себе си. А църквата ни казва, че на осмия ден Господ е създал Адам.
Богомилите са били избити, защото са изравнили мъжа и жоената, а това църквата не го приема. Много по - късно църквата приема, че жената е човек. Може би защото духовниците на Запад обикновено са гейове.
цитирай
6. tres1 - radostinalassa - корена на злото е у така наричаните гърци
21.01.2019 21:50
Откакто те започват да преписват и превеждат библията, налагайки своята агресивна неграмотност, учението се изопачава на 180 гадуса. Най-напред погват протохристияните и събарят из основи над 900 черкви. Успявайки да наложат калпавият си език в ИРИ започва още по-ктивно тяхното преследване. За да не бъдат обвинени се самоопределят за правоверни - само тяхната вяра е правата, останалите не . И западняците не остават по-назад, погват собствените си страхове, като за респект създават инквизицията. Останалото го знаем, къде повече, къде по-малко.
цитирай
7. radostinalassa - Във Ведите пише , че виновни са сивите
21.01.2019 22:16
Те дават синята си кръв на другите соеве. Чрез потомците си завладяват света. Такива са и гърците - семити. Само белия сой им се противопоставя.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tres1
Категория: История
Прочетен: 974572
Постинги: 443
Коментари: 652
Гласове: 1745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031